13.02.2014, kello 13.47

Sähköautojen latausverkko Kiinaan

ABB toimittaa maailman suurimman sähköautojen pikalatausverkon Kiinaan. Verkon valmistumisen jälkeen Kiina nousee latausinfrastruktuurillaan sähköisen liikenteen kärkimaiden joukkoon.

ABB.n uudentyyppiset pikalatausasemat lataavat sähköauton 10–120 minuutissa. Latausaika riippuu akkujen lataustasosta ja lämpötilasta. Latauslaite on seinään kiinnitettävä DC-pikalatausasema, joka toimitetaan asiakkaalle Denza-täyssähköauton hankinnan yhteydessä. Yhdellä latauksella Denza toimii jopa yli 200 kilometriä. Laitetta voidaan käyttää ja sen toimintaa voidaan seurata mobiililaitteilla. ABB.n ja Shenzhen BYD Daimler New Technology Co Ltd.n välinen sopimus on kuusivuotinen. Ensimmäiset pikalatausasemat toimitetaan tämän vuoden kesällä.

Kiina panostaa sähköiseen liikenteeseen

Sähköinen liikenne on yksi Kiinan strategisista kasvualueista. Sähköisen liikenteen odotetaan yleistyvän lähivuosina. Siksi maan hallitus on ottanut käyttöön nopeaa latausta tukevan GBT-standardin. Standardin mukaisten laitteiden avulla sähköautojen lataus onnistuu nopeasti ja vaivattomasti kotona ja julkisissa latauspisteillä kaupungeissa. Vastaavantyyppisiä sähköautojen pikalatausverkostoja ABB on toteuttanut muun muassa Virossa, Tanskassa ja Alankomaissa viime vuosien aikana.

— Myös Suomessa on mahdollista hyödyntää sähköä ajoneuvojen voimanlähteenä. Etenkin Suomessa valmistettavissa raskaissa ajoneuvoissa tämä on todellinen mahdollisuus. Tulevaisuudessa hyötyajoneuvot ladataan kuten Sveitsin Genevessä: 15 sekunnissa sähköbussien pysäkkilatausasemilla, tuotepäällikkö Jukka Mäkinen ABB:ltä visioi.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit