28.10.2016, kello 15.49

Heurekan ja STEK:in yhteistyönä

Sähköinen tiedeshow koulukiertueelle

Tiedekeskus Heurekan ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen (STEK ry) käynnistävät yhteistyössä sähköaiheisena tiedeshown, joka kiertää marraskuun alkupuoliskolla kahdeksassa alakoulussa.

Sähköä ilmassa – tiedeshow starttaa Eurasta 31. lokakuuta ja päättyy Kuusamoon marraskuun puolivälissä. Kiertueen tarkoituksena on rohkaista koululaisia tutustumaan tarkemmin sähköön ja näyttää, mitä sen turvallinen ja älykäs käyttö tarkoittaa.

- Näkymätön sähkö herää eloon aivan uudella tavalla energisen ja sähäkän tiedeshown myötä, Heurekan näyttelytuottaja Sami Pihkala sanoo ja jatkaa, että sähkö on mukana meidän kaikkien arjessa joka päivä, mutta harva tietää siitä paljoakaan. Vasta sähkön puuttuminen saa ymmärtämään sen tärkeyden.

Pihkala pitää tiedekeskuksen näkökulmasta sähköä mielenkiintoisena teemana. Tälläkin hetkellä Heureka-klassikoissa on mukana sähköön liittyviä näyttelykohteita. Sähköä ilmassa -kiertue on Pihkalan mukaan myös oiva tapa viedä Heurekaa ja tiedettä niille kouluille, jotka eivät välttämättä muuten pääsisi käymään tiedekeskuksessa.

STEKin toimitusjohtajan Timo Kekkosen mukaan Suomea kiertävän tiedeshown tavoitteena on saada aikaan niin paljon positiivista sähköenergiaa, että oppilaat innostuisivat osallistumaan myös STEK Sähkökisaan.

- Haluamme että lapset ja nuoret oppivat jo nuorena sähkön käytön perusteet mutta ymmärtäisivät myös sähkön tulevaisuuden mahdollisuuksia, Kekkonen lisää.

Sähköä ilmassa -kiertue on osa Heurekan ja STEKin monivuotista yhteistyöprojektia. Tähän liittyen Heurekassa avataan uusi sähköaiheinen näyttelykokonaisuus huhtikuussa 2017.

Kuva: Heureka

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit