30.12.2015, kello 13.34

Sähkökatkot yhdestä www-osoitteesta

Nyt Suomen sähkökatkot saadaan näkyviin yhdestä osoitteesta. Energiateollisuus on ottanut käyttöön karttapalvelun, joka kerää katkotiedot verkkoyhtiöiden nettisivuilta ja tekee niistä koko maan kattavan yhteenvedon

Sähkökatkokartta löytyy osoitteesta www.sähkökatkokartta.fi. Tässä palvelussa näkyvät niiden verkkoyhtiöiden sähkökatkot, jotka tarjoavat tietoa katkoista karttapalveluna. Nyt palvelun piirissä on yli 80 prosenttia kaikista asiakkaista. Kattavuus paranee, kun uusia verkkoyhtiöitä tulee mukaan palveluun.

– Uuden palvelun tarkoituksena on tukea verkkoyhtiöiden asiakaspalvelua ja helpottaa eri sidosryhmien tiedonsaantia erityisesti suurhäiriötilanteissa. Tavoitteenamme on saada mahdollisimman nopeasti mukaan kaikki Suomen sähköverkkoyhtiöt, Energiateollisuus ry:n johtaja Kenneth Hänninen sanoo.

Palvelun kautta voidaan selvittää sähköttömien asiakkaiden määrä sekä yhtiö- että kuntakohtaisesti. Lisäksi sivuilla on linkki ao. yhtiön häiriösivuille, mistä löytyy lisätietoa sähkökatkosta ja sen arvioidusta kestosta.

Suomen sähköverkkoyhtiöt tarjoavat omilla nettisivuillaan reaaliaikaista tietoa sähkönjakelun tilasta. Pääsääntöisesti yhtiöiden sähkökatkokartoilla näkyvät keskijänniteverkossa olevat sähkökatkot. Osa yhtiöistä näyttää lisäksi tiedossa olevat pienjänniteverkon sähkökatkot.

Kuva: Ruutukaappaus sähkökatkokarttasivulta

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit