20.09.2016, kello 15.45

Elokuun kuukausitilasto:

Sähkönkulutus jatkanut kasvuaan

Sähkönkulutus on pysynyt nousuvireisenä. Elokuussa kirjattiin 2,3 prosentin kasvu viime vuoden elokuuhun verrattuna, ja vuoden alusta kasvua on kertynyt 2,7 prosenttia. Vuositasollakin mennään plussan puolella, 1,2 prosenttia.

Vuositason ja vuoden alusta lasketun kulutuksen kasvua selittää varsin paljon kylmä tammikuu, jolloin kirjattiin ennätyksellinen 10,3 prosentin kasvu, mutta kulutus jatkoi kasvuaan sen jälkeisinäkin kolmena kuukautena – tosin selvästi hitaammin.

Touko-, kesä- ja heinäkuussa oltiin lievästi miinuksen puolella, mutta elokuussa palattiin siis jälleen hienoiselle kasvu-uralle. Kaksi kolmasosavuotiskulutus on viimeksi tilastoitu tätä korkeammaksi vuonna 2010.

Teollisuuden sähkönkulutus kasvoi elokuussa 2,5 prosenttia, kun muiden sektoreiden yhteenlaskettu kulutus kasvoi 2,0 prosenttia. Pitemmän aikavälin tarkastelussa teollisuuden ja muun kulutuksen kasvun välistä eroa ei juuri ole.

Sähkön hankintapuolella tuulivoima on lisännyt osuuttaan eniten – kuukausitasolla peräti 173 prosenttia ja vuositasollakin 48 prosenttia. Viimeisten 12 kuukauden aikana tuulisähköä on Suomessa tuotettu 2,7 TWh.

Vesivoimalla tuotettua sähköä on vuositasolla saatu vajaat 8 prosenttia enemmän ja sähköä on tuotu 5 prosenttia enemmän. Myös ydinsähkön tuotanto on lisääntynyt runsaan prosentin.


Tästä elokuun kuukausitilastoon

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit