09.04.2014, kello 10.38

Fortum karsii Norjan toimintojaan

Sähkönsiirto ja kaukolämpö myyntiin

Fortum luopuu sähkönsiirtoliiketoiminnasta ja lämpöliiketoiminnasta Norjassa. Tulevaisuudessa yhtiö harjoittaa lämpötoimintaa vain suurissa kaupungeissa.

Fortum myy Norjassa omistavansa sähkösiirtoliiketoimintansa Hafslund-nimiselle pörssiin listatulle energiayhtiölle. Norjan lämpöliiketoimintojen uusi omistaja taas on iCON Infrastructure Partners –sijoitusrahasto. Sähkönsiirtotoiminnasta luopuminen on osa Fortumin uutta strategiaa — Fortum myi jo aikaisemmin sähkönsiirtoliiketoimintansa Suomesta. Lämpöliiketoiminnassa Fortum ilmoittaa keskittyvänsä vain suuriin kaupunkeihin, joissa on mahdollista harjoittaa kaukolämmön jakelun lisäksi sähkön ja lämmön yhteistuotantoa. Norjan myyntitoiminen yhteydessä Fortum luopuu myös omistuksistaan Fredrikstad Energi AS:ssä (49 %) ja Fredrikstad Energi Nett AS:ssä (35 %).

Myytävien kohteiden velaton kauppahinta on yhteensä 340 miljoonaa euroa. Fortum ennakoi kirjaavansa yritysjärjestelyistä 70 miljoonan euron myyntivoiton. Fortum jatkaa sähkön vähittäismyyntitoimintaa ja niihin liittyvien palveluiden kehittämistä Norjassa entiseen malliin. 

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit