03.06.2020, kello 09.52

Vuoteen 2030 mennessä 20 GW

Saksa hamuaa lisää merituulivoimaa

Saksan liittohallitus on julkistanut lakiesityksen, joka asettaa uudet tavoitteet merituulivoiman lisäämiselle. Sen mukaan vuoteen 2030 mennessä merituulivoimakapasiteettia pitäisi olla 20GW ja kymmenen vuotta myöhemmin 40GW.

Alan teollisuus sai viime viikolla nähtäväkseen Pohjanmeren ja Itämeren kattavan merituulivoimalain (WindSeeG) muutokset. Vuoden 2030 tavoite on joustava siinä mielessä, että kapasiteetti voi myös hyvin ylittää 20 GW rajan, toteaa merituulivoiman yhteistyöjärjestö WAB.

Teollisuus on kiirehtinyt asiaan liittyvän lainsäädännön muutosesitystä siitä lähtien, kun Saksan hallitus sitoutui viime vuonna kasvattamaan kuluvalle vuosikymmenelle asetettua aiempaa 15 GW:n tavoitetta.

WAB ja merituulivoimaoperaattoreiden järjestö BWO pitivät hallituksen esitystä tervetulleena, mutta sanoivat sen sisältävän sellaisen tarjouskilpailuasetelman, joka voi hidastaa merituulivoiman kasvuvauhtia. Kumpikin järjestö on ajanut sopimuksia, joita voitaisiin tehdä erityyppisissä huutokaupoissa.

- On hyvä, että talousministeriö on tunnistanut merituulivoimateollisuuden tarpeen pitkäjänteiseen suunnitteluun, WAB:n toimitusjohtaja Heike Winkler sanoi.

Esitykseen sisältyvä vuoden 2020 tavoite 40 GW tuo Winklerin mukaan kokeneelle alalle investointivarmuutta ja tuoretta starttia. BWO:n toimitusjohtaja Stefan Thimm yhtyi näihin näkemyksiin, mutta huomautti, että esitykseen on sisällytetty myös esteitä, jotka tekevät tavoitteiden saavuttamisen selvästi vaikeammaksi ja kalliimmaksi.

Lähde: renews.BIZ

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Trianel

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit