06.04.2020, kello 09.57

Sähköstä uusiutuvaa jo 42%

Saksa lähes 2020 uusiutuvan tavoitteessaan

Saksa on saavuttamassa vuoden 2020 uusiutuvan energian tavoitteensa, kertovat maan ympäristöviraston viimeisimmät tiedot. Energiasta vastaavan talousministeri Peter Altmaierin mukaan sitova 18 prosentin tavoite on jo “käsien ulottuvilla”.

Uusiutuvan energian osuus Saksan kokonaisenergian loppukulutuksesta kohosi 17,1 prosenttiin vuoden 2019 lopussa, kun se vuotta aiemmin oli 16,5 prosenttia.

- Meidän on nyt tehtävä töitä sen eteen, että varmistamme tavoitteet kestävästi ja että laajennamme entisestään uusiutuvan energian osuutta. Euroopan Vihreä diili tarjoaa tähän taloudellisia mahdollisuuksia, joihin meidän on tartuttava, Altmaier sanoo.

Viime vuoden osuuden kasvu johtui enimmäkseen uusiutuvan energian kysynnän kasvusta sähköntuotantopaletissa, jossa uusiutuvan osuus nousi 42,1 prosenttiin. Mutta nousua kirjattiin myös lämmityssektorilla, jossa uusiutuva energia saavutti 14,5 prosentin osuuden.

Sen sijaan liikenteessä uusiutuvan energian osuus jäi samalle tasolle kuin edellisvuonna 2018 – 5,6 prosenttiin. Myös kokonaisenergian loppukulutus pysyi suunnilleen ennallaan siten, että teollisuuden hienoista kulutuksen laskua tasapainotti kaupan, palveluiden ja kotitalouksien hienoinen kulutuksen nousu.

Lähde: renews.biz

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit