25.09.2018, kello 14.11

Ympäristöjärjestötkin nyt tukemassa

Saksa tutkii CCS -option

Saksan talous- ja energiaministeriö teettää tutkimuksen hiilidioksidin talteenoton ja varastoinnin mahdollisuuksista maan hiilijalanjäljen pienentämiseksi, kertoo Spiegel verkkosivuillaan.

Artikkelin mukaan talousministeri Peter Altmaier haluaa selvittää, millaisen infrastruktuurin Saksa tarvitsee ja missä vaiheessa hiilidioksidin talteenotto ja varastointi voisi tulla tarpeeseen.

Kun Saksassa tuotiin keskusteluun ensimmäiset aloitteet CCS:n mukaan ottamiseksi päästöjen vähennystalkoisiin vuonna 2010, ympäristöjärjestöt nousivat jyrkkään vastarintaan. Mutta nyt niiden ääni kellossa on muuttunut. WWF ja Germanwatch kannattavat CCS:n kokeilemista yhtenä keinona hiilipäästöjen vähentämisessä, jotta Saksakin kykenisi täyttämään Pariisin sopimuksen tavoitteet.

Se miten hiilidioksidin talteenotto ja varastointi lopulta toimii, on vielä epävarmaa. Myös sitä ei vielä varmuudella tiedetä, aiheuttaako se mahdollisesti ympäristötuhoja muualla.

Spiegelin artikkelin mukaan ministeriö haluaa selvitystä eritoten siitä, voidaanko CCS:ää käyttää teollisissa prosesseissa, joissa hiilidioksidin välttäminen on hyvin vaikeaa ja joiden CO2 -päästöt ovat 7 prosenttia Saksan hiilijalanjäljestä.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit