05.03.2019, kello 10.00

Maan autoteollisuusliitto:

Saksaan tulossa sähköautobuumi

Saksan autoteollisuus panostaa yli 40 miljardia euroa sähköautoihin seuraavien kolmen vuoden aikana. Sähköautomallien määrä aiotaan samassa ajassa kolminkertaistaa – yli 100:an.

Tavoitteiden ja sanojen takana on Saksan autoteollisuusliiton (Verband der Automobilindustrie, VDA) ykköspomo Bernhardt Mattes.

- Sen lisäksi että investoimme yli 40 miljardia euroa sähköautoihin seuraavien kolmen vuoden aikana, investoimme myös 18 miljardia euroa digitalisaatioon sekä yhdistettyyn ja automatisoituun ajamiseen, Mattes totesi juurin ennen alan suurinta vuotuista tapahtumaa Geneven kansainvälistä autonäyttelyä.

Saksan tapaan myös muut EU:n vahvat taloudet aikovat panostaa sähköautoihin enemmän kuin keskimääräisistä kasvuluvuista voisi päätellä. Ilman sähköautobuumia EU:n vuoden päästötavoitetta ei Mattesin mukaan saavuteta.

Autoteollisuusjohtaja kiirehti myös sähköautojen hankintaan liittyvien kannustimien vahvistamista ja latauspisteinfran huomattavaa laajentamista. Hän muistutti myös kunnollisen ja kattavan säätelyn merkityksestä ympäri Euroopan.

Sähköautobuumin vanavedessä Saksan koko kotimaisen autotuotannon odotetaan kuitenkin putoavan seuraavien kolmen vuoden aikana noin 5 prosenttia. Laskua aiheuttavat hidastuva talouskehitys, Yhdysvaltain muuttuneeseen kauppapolitiikkaan liittyvät tulliriskit sekä Meksikossa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa odotettavissa olevat tuotannon kasvumahdollisuudet.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Hillitseekö sähkön hinta buumia?

Saksassa sähkö on 2-3 kertaa kalliimpaa kuin Suomessa, mikä hillitsee tarkan markan saksalaista sähköautoilemasta. Toisaalta auton saa siellä paljon halvemmalle kuin Suomessa.

Mika Rossi - ke maalisk. 06 08:41:49 2019