13.01.2020, kello 10.17

Vuoden 2019 energiadataa

Saksan aurinkoenergia kasvoi 30%

Aurinkoenergiassa saavutettiin Saksassa 30 prosentin kasvu vuonna 2019. Se tarkoitti uusia asennuksia 4 GW:n edestä, toteaa maan aurinkoenergiajärjestö BSW vuosikatsaustiedotteessaan.

Kasvun taustalla olivat järjestön mukaan halventuneet aurinkopaneelien hinnat yhdessä nousseiden sähkön hintojen kanssa sekä voimistunut ilmastokeskustelu ja sähköautoilun lisääntyminen.

BSW varoittaa kuitenkin, että kasvusta huolimatta paljon enemmän on tehtävä Saksan aurinkoenergian kasvun vauhdittamiseksi, mikäli maa aikoo saavuttaa ilmastotavoitteensa.

- Olemme iloisia markkinan elpymisestä, mutta emme voi olla täysin tyytyväisiä, BSW:n toimitusjohtaja Carsten Kornig sanoo. Sen välillä mitä on saavutettu ja mitä tarvitaan ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, on vielä iso kuilu. Mikäli kolminkertaistamme laajenemisvauhtimme, kykenemme kuromaan kuilun umpeen, hän lisää.

Kornigin mukaan ilman uusiutuvien jatkuvaa kasvua edessä voi olla pitkiäkin sähköntuotantokatkoja, kun ydinvoimaa suljetaan ja hiilivoimaa ryhdytään sulkemaan 2020-luvun alkupuoliskolla.

Toimitusjohtaja Kornig kehottaa Saksan hallitusta irtautumaan aurinkoenergian tukea koskevasta 52 GW:n ylärajasta. Muutoin on hänen mukaansa vaara, että aurinkopaneelien kattoasennukset tyssäävät tämän vuoden keväällä.

Lähde: renews.biz

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit