04.09.2019, kello 10.08

Noin 7% maan sähköstä

Saksassa biomassan tuki loppumassa

Saksan biomassaa käyttävät voimalaitokset ovat saavuttamassa 1000 MW:n kapasiteettikaton, jolla tukihanat sulkeutuvat joustavan biomassan kapasiteettihankkeilta joulukuusta 2020 lähtien.

Vuodesta 2014 lähtien biomassalaitokset ovat saaneet tiettyä bonustukea siitä, että laitokset on muutettu nopeasti ja joustavasti käyttöön otettaviksi sellaisissa kovissa sähkönkysyntätilanteissa, joissa sääriippuvaisen uusiutuvan sähkön saanti on ollut epävarmaa.

Saksan biokaasuyhdistys on varoittanut jäseniään siitä, että nyt ala menettää ”taloudellisen kannusteensa" toimia vaihtelevan uusiutuvan tuotannon liittolaisena. Mikäli tuki jatkuisi, tuhansia biovoimalaitoksia voitaisiin vielä joustavoittaa, sanoo yhdistyksen toimitusjohtaja Stefan Rauh.

Noin 7 prosenttia Saksan sähköntuotannosta tuli biomassasta vuonna 2018, mikä teki siitä maatuulivoiman ja aurinkoenergian jälkeen maan kolmanneksi suurimman uusiutuvan energian lähteen. Teollisuus ja monet asiantuntijat pitävät biomassan potentiaalia luotettavana, säästä riippumattomana energialähteenä kasvavassa uusiutuvan sähkön paletissa.

Maan biokaasuyhdistys on todennut äskettäin, että se odottaa uusien asennusten ja työvoiman laskua kuluvana vuonna. Yhdistys on kehottanutkin maan hallitusta hyödyntämään lainsäädäntöprosessia suunnitellun ilmastolain yhteydessä tuodakseen varmuutta alan tulevaisuudelle.

Myös aurinkoenergian tukea saava kapasiteetti on saavuttamassa lähiaikoina maksimirajan 52 GW, jolla tuki katkeaa. Saksan talousministeriö on jo nyt harkitsemassa keinoja, joilla maan aurinkoenergiabuumi saadaan jatkumaan.

Lähde: Clean Energy Wire

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: RWE

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit