07.03.2014, kello 13.03

Rovaniemen Energian toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen

Satavuotias Rovaniemen Energia satsaa tehokkuuteen

Rovaniemen Energia Oy juhlisti satavuotistaivaltaan maaliskuun alussa.

Yhtiön toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen totesi juhlatilaisuudessa, että sähkönjakelu ja kaukolämpötoiminta ovat olleet menestystarinoita Rovaniemen historiassa mutta että nyt tuottavuutta on haettava muualta, kun asiakkaiden energiankulutuksen kasvu on hidastunut.

– Tuottavuutta haetaan nyt kustannustehokkuudella. Energiansäästötoimenpiteet, hajautettu energiantuotanto, energianjakelun luotettavuus, satojen miljoonien mittarilukemien käsittely sekä taloudellisen tehokkuuden parantaminen ovat lähitulevaisuutemme kärkiä, toimitusjohtaja Tykkyläinen sanoi.

Juhlatilaisuuden pääpuhujina olivat elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen. Tilaisuudessa julkistettiin kirjailija-toimittaja Markku Torkon toimittama historiateos Sata vuotta Rovaniemen Energiaa 1913–2013, joka on läpiluotaava katsaus rovaniemeläisen energialiiketoiminnan vaiheisiin.

– Tässä kirjassa puhuvat monet yhtiön palveluksessa olleet ja yhä olevat henkilöt. He pystyvät antamaan parhaan mahdollisen kuvan energiakonsernin pitkäjänteisestä ja arvokkaasta työstä yhtenä tärkeänä Lapin kehittäjänä ja tulevaisuuden tekijänä sekä ihmisistä tämän voimannäytön takana, Markku Torkko totesi.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit