22.06.2015, kello 14.48

Sähköbussit etenevät Euroopassa

Schipholissa aloitti 35 sähköbussia

Amsterdamin lentoasema Schiphol käynnisti maanantaina 22.6. mittavan sähköbussiliikenteen, kun 35 sähköbussia ryhtyi kuljettamaan matkustajia lähtöporteilta lentokoneisiin ja päinvastoin. Jokaisella bussilla on oma latauspisteensä lentoasemalla, mikä tekee Schipholista Euroopan suurimman sähköbussien latausaseman.

Bussit suunniteltiin erityisesti lentoasemalle ja yhteistyössä Schipholin kanssa. Niissä on normaalia pienempi akku, joka räätälöitiin vaadittavan ajosäteen mukaan. Se antoi lisätilaa istuimille ja matkatavaroille.

Schiphol Groupin toimitusjohtja Jos Nijhuis juhlisti tilaisuutta yhdistämällä bussin lataukseen ja hehkuttamalla sitä, että bussit latautuvat omien aurinkopaneelien avulla.

– Schiphol tavoittelee maailman ympäristöystävällisimpien lentoasemien statusta. Kaikessa mitä teemme, yritämme olla puhtaampia, älykkäämpiä, taloudellisempia ja sosiaalisempia, Nijhuis jatkoi.

Sähköbusseja myös Plzeniin

Kesän kynnyksellä sähköinen liikenne nytkähti eteenpäin myös tshekkiläisessä Plzenin kaupungissa, jossa toukokuun lopulla otettiin julkisen liikenteen käyttöön kaksi uutta sähköbussia.

Bussien käyttöönotto on ollut osa ns. ZeEUS –projektia, jolla edistetään sähköisen linja-autoliikenteen erilaisia sovelluksia. Eurooppalaisen sähköntuotanto- ja jakeluteollisuuden kattojärjestö Eurelectric on mukana projektissa.

Plzen oli neljäs demo-kaupunki, jossa sovellettiin ZeEUS projektin sovelluksia. Skodan valmistamat täyssähköiset ja päästöttömät bussit palvelevat täysipäiväisesti. Bussien myötä kaupunkiin asennettiin myös nopeasti lataava piste.

Kuva: Schiphol Group

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit