22.10.2014, kello 15.49

Energiaunionikin sai komissaarinsa

Šefčovič selvitti parlamentin prässin

EU:n energiaunionista vastaavaksi komission varapuheenjohtajaksi kaavailtu slovakialainen Maroš Šefčovič selviytyi tiistaina 20.10. vaivattomasti parlamentin kuulusteluprässissä, EurActiv Slovakia kertoo.

EU:n toimielinten välisiä suhteita koordinoivana komissaarina Šefčovič oli jo ennestään nauttinut EU-parlamentaarikkojen luottamusta. Niinpä hän osasi vakuuttaa parlamentin omasta ehdokkuudestaan ja visioida energiaunionia.

Slovakki-ehdokasta kuulusteli kaksi parlamentin valiokuntaa – teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta (ITRE) sekä ympäristö-, kansanterveys- ja ruokaturvallisuusvaliokunta (ENVI).

Jean-Claude Junckerin johtamassa uudessa komissiossa Šefčovič koordinoi ainakin energia- ja ilmasto- sekä liikennekomissaarien työtä, mutta tärkeimpänä tehtävänään hänellä on luoda substanssia tulevalle energiaunionille.

Euroopan sosialisteihin (PES) kuuluva Šefčovič on entinen diplomaatti, josta piti alun perin tulla liikenne- ja avaruusasioista vastaa vakomissaari. Slovenian ex-pääministerin Alenka Bratušekin epäonnistuttua parlamentin kuulustelussa ja vetäydyttyä sen jälkeen komissaarikilvasta Juncker antoi Šefčovičhille energiaunionisalkun.


Kuva: EurActiv

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit