21.11.2014, kello 14.31

Ohjausryhmässä mukana myös ET

Sitra selvittää energiaratkaisujen kasvuvaikutukset

Sitra käynnistää selvityksen energiasektorilla käytettävien uusiutuvan energian teknologioiden kustannus- ja hyötyvaikutuksista verrattuna perinteisiin teknologioihin.

Selvityksen taustalla on hallituksen keväällä 2014 hyväksymän cleantech-strategia, jonka toteuttaminen vaatii uudenlaista elinkeino- ja energiapolitiikkaa.

– Teknologioiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon kustannustekijöiden lisäksi niiden tuomat investointi-, kasvu-, työllisyys- ja vientimahdollisuudet. Tällaisen vertailutiedon tuottamiselle on ilmiselvä tarve, ja useat puolueetkin ovat toivoneet sitä, Sitran johtaja Mari Pantsar-Kallio sanoo.

Selvityksen tuloksena syntyy yhteenveto eri teknologioiden vaikutuksista ja niiden kustannus-hyöty -suhteista pitkällä aikavälillä. Tavoitteena on myös tunnistaa tarvittavat ohjauskeinot, joilla yksittäisen teknologian kehittämistä tai käyttöönottoa voidaan edistää.

– Käynnistettävä selvitys auttaa kartoittamaan, mitkä teknologiat kustannustehokkaimmin johtavat vähähiilisyyteen, luovat pitkällä tähtäimellä uusia työpaikkoja Suomeen ja edistävät kasvua sekä parantavat kilpailukykyä.

Pantsar-Kallion mukaan on keskeistä myös analysoida, mitkä teknologiat parantavat vaihtotasetta kustannustehokkaimmin ja kasvattavat energiantuotannon kotimaisuusastetta.

Selvitystä varten Sitra on kutsunut koolle ohjausryhmän, jossa ovat edustettuina työ- ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto, Energiateollisuus ry, Lähienergialiitto ja Uusi energiapolitiikka -ryhmä.


Enemmän Sitran sivuilta

Kuva: Green Energy Futures/ David Dodge

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit