05.08.2015, kello 14.00

Juha Naukkarinen, Energiateollisuus ry:

Suomalainen energiantuotanto vahvistuu

Fortum Oyj:n osallistuminen Fennovoiman ydinvoimalaitoshankkeeseen parantaa Suomen energiaomavaraisuutta. Samalla kansantalouden kilpailukyky parantuu ja kasvihuonekaasupäästöt vähenevät, toteaa Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen.

Suomalainen energiateollisuus on ollut pitkään huolissaan sähköntuotannon kapasiteetin riittävyydestä. Fortumin osallistuminen Fennovoiman ydinvoimalaitoksen rakentamiseen 6,6 prosentin omistusosuudella parantaa mahdollisuuksia vastata tulevaisuudessa sähkön käytön kysynnän kasvuun Suomessa. Hyvä sähkön saatavuus vaikuttaa myös työllisyyteen ja parantaa energiaomavaraisuutta.

— Kasvihuonekaasujen vähentäminen ja energiaomavaraisuuden vahvistaminen edellyttävät Fennovoima-hankkeen kaltaisia konkreettisia tekoja, Naukkarinen.

— Hyvä, että omistuskysymykset on nyt ratkaistu.

Fortum on mukana Fennovoima-hankkeessa uutena omistajana. Toinen uusi omistaja on rakennusyhtiö SRV Yhtiöt Oyj, jonka omistusosuus yhtiössä on 1,8 prosenttia. Samalla nykyisistä omistajista Outokumpu kasvatti omistustaan 1,8 prosentilla 14,1 prosenttiin. Eduskunnan linjauksen mukaan hankkeen omistuksesta vähintään 60 prosenttia on oltava kotimaisten tai EU-alueelta kotoisin olevien yhtiöiden käsissä.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit