14.03.2017, kello 15.45

Poikkeuksellisen korkea hyötysuhde

Suomalaisturbiini palkittiin Saksassa

Suomalainen Aurelia Turbines on voittanut energiatehokkuuspalkinnon Berliinissä järjestetyssä alan vuosittaisessa konferenssissa. Palkinto myönnettiin hyötysuhteeltaan erittäin tehokkaiden kaasuturbiinien kehittämisestä.

Aurelia Turbinesin kaasuturbiinit perustuvat yhtiön omiin innovaatioihin ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kehitetyn tekniikan hyödyntämiseen. Kaasuturbiinienhyötysuhde on jopa yli 40 prosenttia, kun se normaalisti tässä kokoluokassa on vain reilut 30 prosenttia.

Turbiinin poikkeuksellisen korkea hyötysuhde on merkittävä kilpailuetu, jota Aurelia Turbines ryhtyy hyödyntämään. Yhtiö on aloittamassa pienen- ja keskisuuren teollisuuden sähkön- ja höyryntuotantotarpeisiin tarkoitettujen kaasuturbiinien tuotannon Lappeenrannassa tänä vuonna.

Turbiinien polttoaineiksi soveltuvat nesteet, kaasut sekä biopolttoaineet. Teholtaan yksi turbiini vastaa lähes 200 omakotitalon vuosikulutusta.

Esimerkki älykkäästä yhdistelystä

DENEFF:in (Deutschen Unternehmensinitiative Energieeffizienz) myöntämä Perpetuum - palkinto osoittaa, että kaasuturbiiniemme energiatehokkuus kestää laajan vertailun suurtenkin yhtiöiden innovaatioiden kanssa, Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki sanoo.

Energiatehokkuuspalkinto jaettiin jo neljättä kertaa ja ehdolla oli 250 organisaatiota. Tuomariston mukaan Aurelia Turbinesin esimerkki osoittaa, että kaikkea ei tarvitse aina keksiä uudelleen, vaan nykytekniikkaa ja -ratkaisuja kannattaa myös yhdistellä älykkäästi toisiinsa.

Aurelia Turbines on kasvuyhtiö, joka tavoittelee asiakkaikseen pientä ja keskisuurta teollisuutta Keski- ja Itä-Euroopassa, Isossa-Britanniassa sekä Venäjällä. Kasvua aiotaan hakea myöhemmin myös USA:sta ja Aasiasta.

Kuva: Aurelia Turbines

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit