11.08.2015, kello 14.48

Sydämenä 40 MW:n jäähdytyslaitos

Tampereelle keskitetty kaukojäähdytys

Kaukojäähdytys Tampereella uusiutuu ja laajenee. Oilon Scancool toimittaa Tampereen Sähkölaitokselle järjestelmän, joka valmistuttuaan kattaa kaupungin koko keskustan jäähdytystarpeet.

Järjestelmän sydämenä toimii 40 MW:n suuruinen kaukojäähdytyslaitos. Sen ensimmäisen, 8 MW:n vaiheen rakentaminen alkaa ensi vuonna ja käyttöönotto on vuoden 2017 keväällä. Loppuosa rakennetaan vaiheittain.

Uudella laitteistolla Tampereen Sähkölaitos korvaa nykyiset jäähdytyskontit, joita on sijoitettu Tampereen keskustan alueelle. Kaupungin keskustasta kauempana olevat kohteet voidaan jatkossa joko liittää verkkoon tai niille voidaan rakentaa oma ”satelliitti”, joka palvelee aluekohtaisesti.

Kaupunkioloissa tällainen keskitetty ratkaisu tarjoaa kilpailuetua asuntokohtaisille ratkaisuille, sillä se on tehokas ja lähes äänetön. Sillä myös vältetään julkisivua rumentavien laitteiden viidakko. Pohjoismaissa ei juuri suositakaan Aasiassa omaksuttua tapaa, jossa jokaisella kerrostaloasunnolla on oma lämpöpumppunsa talon seinällä.

Kuva: Tampereen kaupunki

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit