10.09.2015, kello 09.55

Leppäkosken Sähkö yhteistyössä taksiyrittäjän kanssa

Täyssähkötaksi aloitti Ikaalisissa

Täyssähkötaksi on aloittanut Ikaalisissa toimintansa. Paikallinen sähköyhtiö Leppäkosken Sähkö on mukana edistämässä alueen sähköisen liikenteen kehittymistä.

Taksiautoilija Antti Kaasalainen kertoo taksiasemalle tarvittavan latauspisteen rakentamisen sujuneen mutkattomasti ja nopeasti Leppäkosken Sähkön kanssa.

Taksiautoilija Antti Kaasalainen on hankkinut Tesla-täyssähköauton taksiliikenteen harjoittamista varten. Auton päästöttömyys ja helppo huolto saivat taksiautoilijan kiinnostumaan asiasta. Hanketta vauhditti Leppäkosken Sähkön kiinnostus latauspalveluiden järjestämiseksi.

— Leppäkosken Sähkö haluaa olla mukana kehittämässä kestäviä energiaratkaisuita. Siksi oli luonnollista aloittaa kumppanuus täyssähköauton hankkineen paikallisen taksiyrittäjän kanssa, kertoo Leppäkosken Energian myyntijohtaja Mika Laatu.

Taksiyrittäjän ja sähköyhtiön yhteistyön ydin on täyssähkötaksin latauspalvelun järjestäminen ja ylläpito Ikaalisten taksiasemalla. Yhteistyötä tehdään myös sähköisen liikenteen markkinoinnissa. Tesla-täyssähkötaksi on myös teipattu Leppäkosken Sähkön tunnuksin.

— Yhteistyö Leppäkosken Sähkön kanssa on sujunut hyvin. Sain heti kaiken tarvittavan tiedon latauslaitteista. Myös oman lataustolpan asennus onnistui erittäin nopealla aikataululla, taksiautoilija Antti Kaasalainen toteaa.

Tesla on suosittu sähköauto Suomessa. Ikaalisiin hankittu Tesla on Model S 85D. Sen toimintasäde yhdellä latauksella on 528 kilometriä. Auto kiihtyy nollasta sataan 4,4 sekunnissa.

— Taksi on herättänyt paljon huomiota. Ihmiset tulevat juttelemaan ja ottamaan kuvia parkkipaikalla. Erityisesti auton äänettömyys ja lataus kiinnostavat, Kaasalainen kertoo.

Leppäkosken Sähköllä on käytössä kolme ladattavaa hybridiautoa — Mitsubishi Outlander PHEV:ä.

— Kokemukset hybridiautoista ovat olleet erinomaisia, toteaa yhden hybridin käyttäjä Leppäkosken Sähkön toimitusjohtaja Juha Koskinen.

— Autojen avulla vähennämme päästöjä ja hankimme kokemuksia sähköisestä liikenteestä.

— Leppäkosken Sähkö on jo asentanut latauspisteet toimipisteisiinsä Ikaalisissa ja Nokialla. Konsernin kaupalliset latauspisteitä taas on Kauppakeskus Kompissa Ikaalisissa ja Kauppakeskus Elossa Ylöjärvellä, myyntijohtaja Laatu kertoo.

Kuvat: Essi Keskitalo

< >

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

valtteri asva1

1400 4 taksi

auto - ti tammik. 10 21:13:59 2017

valtteri asva1

1400 19 taksi auto

auto - ti tammik. 10 21:15:05 2017