15.04.2015, kello 15.35

Biotalous ja cleantech ylittävät raja-aitoja

Teollisuus ja tutkimus yhdistyvät

Energia-alan Shok Cleen Oy ja biotalouden Fibic Oy yhdistävät voimansa. Uusi yritys on Clic Innovation Oy, jossa yhdistyvät biotalous, cleantech ja digitalisaatio.

Suomi hakee uutta kasvua ja innovaatioita. Tätä varten tarvitaan yli vanhojen toimialarajojen ulottuvia näkemyksiä ja valmiita kanavia edistää tutkimus- ja kehitystyötä. Siksi energiaan ja ympäristöaiheisiin erikoistunut Shok Cleen Oy ja biotalouden Shok Finnish Bioeconomy Cluster Fibic Oy ovat ryhtyneet valmistelemaan yhdistymistä. Yritykset edustavat vahvoja toimialoja, joiden yhteistyön arvioidaan vahvistavan entisestään suomalaista osaamista.

Yhdistymisellä yritykset kasvattavat painoarvoaan, lisäävät resurssejaan ja laajentavat omistajapohjaansa. Cleantech ja biotalous sivuavat toisiaan monessa kohtaa — synergiahyödyt ovat ilmeisiä. Jo nyt monet Cleenin ja Fibicin tutkimusohjelmissa olevista yrityksistä ja tutkimusyhteisöistä osallistuu molempien yhtiöiden toimintaan.

Taustalla on myös omistajien halu tuoda toimintaan laajempia näkökulmia. Tavoitteena on synnyttää yhtiö, jonka palvelut kattaisivat koko T&K-kentän perustutkimuksesta demonstraatioihin ja kaupallistamiseen. Aika tutkimuksesta liiketoimintaan lyhenisi.

Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään yhtiöiden yhtiökokouksissa 27.5.2015. Uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa toimintansa 31.7.2015.

Kuva: Scanstockphoto

 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit