09.03.2016, kello 08.21

Kiinaan hiilimarkkina ensi vuonna

Tie globaaliin hiilen hinnoitteluun mutkainen

Hiilidioksidipäästöjen maailmanlaajuinen hinnoittelu on vielä monen mutkan takana, arvioitiin European Policy Centren (EPC) järjestämässä seminaarissa maaliskuun alussa.

Kansainvälisten hiilimarkkinoiden näkymiä käsitelleessä seminaarissa päädyttiin sellaiseen ennustukseen, että vuoteen 2030 mennessä maailmalla on noin neljä eri hiilimarkkina-aluetta, joiden päästöhinnat ovat lähentyneet toisiaan.

EU:n päästökauppamekanismi on toistaiseksi laajin hiilimarkkina maailmassa, mutta uusia markkina-alueita on kehittymässä kovaa vauhtia. Kiina perustaa hiilimarkkina-alueensa vuonna 2017. Kiinan EU-edustuston edustaja Jiang Shuhuan sanoi paneelissa, että ilmastosta ennakoidaan Kiinan seuraavaa "trendiä".

Alueellisia markkinoita pidetään kustannustehokkaimpana lähestymistapana päästöjen vähentämiseen, vaikkakaan ei ainoana. Martin Hession komission ilmastotoimien pääosastolta totesi erilaisten kansallisten päästöprofiilien tekevän alueellisesta ja alueiden välisestä yhteistyöstä haastavaa. Yhteiseen tulokulmaan kuitenkin pyritään, mikä näkyy lisääntyneenä sääntely-yhteistyönä.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit