19.05.2015, kello 14.35

Toijalaan ja Paimioon latauspisteet sähköautoille

Sähköautojen Virtapiste-latausasemaverkosto laajenee kahdella uudella latausasemalla liikenteen solmukohdissa Toijalassa ja Paimiossa. Avautuvat pisteet monipuolistavat sähköautoilijoiden palveluja Helsingin, Turun ja Tampereen välillä.

Tiistaina 19.5. avautuneen Toijalan pisteen omistaa Vatajankosken Sähkö ja kesäkuun alussa avattavan Paimion pisteen Turku Energia, jolle se on lajissaan kolmas.

Molemmat uudet pisteet sijaitsevat keskeisillä valtaväylillä ja helpottavat sähköautoilijoiden matkantekoa Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. ABC-asemien yhteyteen avattavat pikalatauspisteet antavat 50 kW:n tehon ja lataus onnistuu Chademo- ja Combo-liittimillä.

Uudet virtapisteet sijaitsevat Tesla Motorsin pikalatausasemien yhteydessä. Tesla valitsi ensimmäisiksi Supercharger-paikkakunniksi Akaan ja Paimion ja tukeutui toteutuksessa Liikennevirta Oy:n projektiosaamiseen.

Toijalan ja Paimion pisteet ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa: ne ovat monipuolisia latauspalvelukeskittymiä, josta löytyvät kaikki pikalatausmahdollisuudet.

– Liikenteen solmukohtiin rakennettavat usean toimijan latauspisteet hyödyttävät kaikkia sähköautoilijoita. Sijoittelussa on tärkeää, että muutkin matkapalvelut ovat sähköautoilijoille kätevästi saatavilla, Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola sanoo.

Kuva: Vatajankosken Sähkö

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit