11.11.2015, kello 14.58

Pohjoismaiset energiaministerit:

Toimintasuunnitelma teho-ongelmien helpottamiseksi

Pohjoismaiset energiaministerit päättivät kokouksessaan Kööpenhaminassa teettää toimintasuunnitelman sähkömarkkinoiden teho-ongelmien helpottamiseksi. Suunnitelma esitellään ensi vuoden ministerikokouksessa Helsingissä.

Suomea kokouksessa edustanut elinkeinoministeri Olli Rehn sanoi, että pohjoismaista yhteistyötä sähkömarkkinoilla on vahvistettava, jotta uusiutuvan sähkön nopea kasvu kyetään täysillä hyödyntämään.

– Se edellyttää siirtoyhteyksien vahvistamista etenkin Suomen ja Ruotsin välillä. Samalla yhdentyminen eurooppalaisiin sähkömarkkinoihin tulee toteuttaa niin, että hyvin toimivaa pohjoismaista järjestelmää voidaan kehittää jatkossakin.

Keskustelussa Ruotsin energiaministeri Ibrahim Baylanin kanssa Rehn toi esille tarpeen toteuttaa Pohjois-Ruotsin ja Suomen välinen uusi sähkönsiirtoyhteys suunniteltua aikaisemmin.

Suomi on vuonna 2016 Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa. Kauden tärkein panostuksen kohde pohjoismaisittain on sähkömarkkinat, sillä sähkönsiirtoverkon vahvistaminen on edelleen tärkeää maiden välisten sähkön hintaerojen pienentämiseksi.

Lisäksi Suomen puheenjohtajuuskaudella tehdään Pohjoismaiden energiayhteistyön läpivalaisu, jonka tavoitteena on arvioida yhteistyön kehittämistarpeita mm. suhteessa EU:n energiapolitiikkaan.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit