10.02.2016, kello 13.53

Turku Energia laajentaa aurinkosähkön tarjontaa

Turkuun lisää aurinkopaneeleita

Turun Kupittaan aurinkovoimalaitosta laajennetaan. Viime syksynä pystytettyyn voimalaitokseen ehdittiin asentaa 170 paneelia. Nyt paneelien määrää lisätään 80 kappaleella.

Turku Energian Kupittaan aurinkovoimalaitoksen vuokrapaneelien suosio on yllättänyt. Vasta syksyllä valmistunutta laitosta laajennetaan kevään aikana. Laajennuksen jälkeen laitoksessa on yhteensä 250 aurinkopaneelia, jotka on vuokrattu alueen asukkaille.

— Aurinkopaneelit vuokrattiin nopeammin kuin uskalsimme toivoa, kertoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Katri Kronström.

Turku Energian tavoitteena on tuottaa puolet myymästään sähköstä ja lämmöstä uusiutuvalla energialla vuoteen 2020 mennessä. Nimikkopaneelin vuokraamalla kansalaiset voivat myös osallistua ympäristöystävällisen sähköntuotannon lisäämiseen Suomessa.

— Aurinkosähkön tuotantokustannukset laskevat vuosi vuodelta, joten kyse on mielenkiintoisesta tulevaisuuden vaihtoehdosta, Kronström sanoo.

Paneelin tuotanto hyvitetään

Turku Energian nimikkoaurinkopaneelin vuokraus toimii siten, että asiakas vuokraa oikeuden paneelin tai maksimissaan viiden paneelin tuotantoon. Paneelin vuokra laskutetaan kuukausittain sähkönlaskun yhteydessä. Samalla laskussa hyvitetään paneelin tuottama sähkö. Yhden paneelin kuukausivuokra on 4,30 euroa.

— Jos kuluttaja ajattelee vain euroja, ei vuokraus kannata. Yksi paneeli tuottaa energiaa vuodessa vain 250 kilowattituntia, mikä vastaa astianpesukoneen vuotuista sähkönkulutusta. Suuren kysynnän perusteella näyttää kuitenkin siltä, että moni haluaa tukea uusiutuvaan energiaan perustuvaa sähköntuotantoa ekologisilla valinnoillaan. Jokainen vuokrattu paneeli vähentää tarvetta tuottaa sähköä kivihiilellä, Kronström sanoo.

Koko voimalaitoksen arvioitu vuosituotanto on 62 500 kilowattituntia.

Laitos rakennetaan paikallisin voimin

Aurinkovoimalaitoksen toimittaa salolainen Areva Solar. Yhtiön toimitusjohtaja Anu Areva uskoo, että aurinkovoimaloiden määrä Suomessa kasvaa merkittävästi jo tämän vuoden aikana. 

— Paneelit valmistetaan ja kootaan Salossa. Rakentamiemme paneelien pii-kennot ostetaan Aasiasta, mutta muuten komponentit ovat pääosin Suomesta tai EU-alueelta.

— Toimittajan valinnassa ajattelemme myös ekologisesti ja tuemme alueen yrittäjyyttä. Hankkimiemme paneelien matka rakennuspaikalle on lyhyt ja niiden valmistusprosessi ei aiheuta päästöjä, Kronström toteaa.

Turku Energia aikoo rakentaa aurinkovoimaloita lisää kysynnän mukaan. Oman paneelin voi vuokrata täältä.

Kuva: Scanstockphoto

 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit