02.12.2019, kello 10.41

Uusi raportti ennustaa

Tuulella 30% maailman sähköstä vuonna 2050

Merituulivoimaan sisältyvän huikean potentiaalin ansiosta tuulen osuus globaalista sähköntuotannosta voi vuonna 2050 olla jo 30 prosenttia, ennakoi riskienhallintayhtiö DVN LG.

Karkeasti arvioiden noin 12-prosenttiyksikköä määrästä tuotetaan merituulivoimalla ja 18-prosenttiyksikköä maatuulivoimalla, toteaa DNV GL katsauksessaan, jonka mukaan tuulivoimasta on “piakkoin tulossa sähköntuotannon uusi normi”.

Katsauksen mukaan megaluokan tuulivoimaprojektit ovat saavuttaneet vuonna 2019 Britanniassa ennätysmäisen alhaisen tuotantokustannustason, vain 46,56 euroa/ MWh. Taso on 30 prosenttia pienempi kuin vuoden 2017 vastaava.

DVN LG:n raportti nostaa esiin kaksi merkittävää suuntausta. Sinnikäs pyrkimys alentaa pitkän ajan energiakustannuksia jatkuu, mikä puolestaan johtaa siihen, että turbiinit ja tuulipuistot kasvavat entistä suuremmiksi.

Katsaus ennustaa myös, että robotiikan ja keinotekoisen älyn käyttö lisääntyy. Aluksi niiden on tarkoitus täydentää ihmiskykyjä mutta viime kädessä ottaa hoitaakseen tehtäviä, jotka liittyvät suoraan merituulivoimaloiden rakentamiseen, käyttöön ja huoltoon.

DNV GL Energyn toimitusjohtaja Ditlev Engel sanoo hyvien uutisten olevan se, vuosia kestäneiden ponnistelujen jälkeen merituulivoima on kypsynyt kaupallisuuteen ja on nyt tulossa merkittäväksi tekijäksi maailman energiantuotannossa.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit