02.11.2017, kello 13.51

Vattenfall toimittaa sähköt datakeskukseen Alankomaissa

Tuulisähköä Microsoftille

Microsoft haluaa pyörittää datakeskuksena toimintoja Alankomaissa pelkästään tuulisähkön voimalla. Vattenfall ja Microsoft ovat sopineet kymmeneen vuoden pituisesta tuulisähkön toimitussopimuksesta.

Microsoftin Alankomaiden datakeskuksen kanssa sovittu tuulisähkösopimus on Vattenfallin ensimmäinen Pohjoismaiden ulkopuolelle suuntautuvat datakeskussopimus. Aikaisemmin Vattenfall ei ole myöskään tehnyt puhtaasti tuulisähköön perustuvia kauppoja datakeskusten kanssa.

Sopimuksen mukaan Vattenfall toimittaa Microsoftille tuulisähköä uudesta datakeskuksen lähelle rakennettavasta tuulipuistosta. Vattenfall investoi uuteen tuulipuistoon yli 200 miljoonaa euroa. Valmistuessaan se on yksi suurimmista maalle rakennetuista tuulipuistoista Alankomaissa. Tuulipuistoon asennetaan sata tuuliturbiinia, joiden on laskettu tuottavan vuosittain noin 1,3 terawattituntia sähköä.

Pohjoismaisille datakeskusasiakkaille Vattenfall toimittaa pääosin vesivoimalla tuotettua vihreää sähköä.

— Yritysasiakkaamme käyttävät yhä useammin tuuli- tai aurinkovoimaa uusiutuvan energian tavoitteidensa saavuttamiseen. Olemme valmiita tukemaan asiakkaitamme tässä pyrkimyksessä laajalla tuotevalikoimalla, toteaa Vattenfall Customers & Solutions -yksikön johtaja Martijn Hagens.

Microsoftin Alankomaihin sijoitettu datakeskus on pilvipalveluiden alueellinen keskus, joka tuottaa palveluita Eurooppaan, Lähi-Itaan ja Afrikkaan.

— Investoimme paikalliseen puhtaaseen energiaan. Microsoft on sitoutunut käyttämään uusiutuvaa energiaa datakeskusten energianhankinnassa, sanoo Microsoftin energia-asioista vastaava johtaja Brian Janous.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit