21.01.2020, kello 10.05

Tuotannon tasapainottamisesta sähkön myyntiin

TuuliWatin tuotanto Vattenfallin hoiviin

Suomalainen tuulivoimayhtiö TuuliWatti on tehnyt Pohjolan energiajätin Vattenfallin kanssa sopimuksen, jonka mukaan Vattenfall hoitaa kokonaisvaltaisesti TuuliWatin tuulivoimatuotantoon liittyvät asiat.

Vuoden 2020 alusta voimaan tullut sopimus sisältää TuuliWatin tuotannon ennustamisen ja tasapainottamisen sekä sähkön myynnin. Tällä hetkellä TuuliWatilla on asennettua tuulivoimakapasiteettia 441 MW ja vuotuinen tuotanto on suunnilleen 1,3 TWh, mikä vastasi noin 20:tä prosenttia Suomen tuulisähkön tuotannosta vuonna 2019.

Vattenfallin pohjoismaisista sähkömarkkinoista vastaava johtaja Johan Hagsten sanoo TuuliWatin kanssa tehdyn sopimuksen olevan täysin linjassa sen kanssa, että Vattenfall haluaa tulla Euroopassa uusiutuvan energian palveluiden johtavaksi tarjoajaksi yritysasiakkaille.

- Tämä sopimus on erinomainen lisä nykyiseen portfolioomme ja merkittävä askel Vattenfallille tulla osaksi Suomen tuulivoimamarkkinan energiapalvelutoimintaa, Hagsten lisää.

TuuliWatin tuotannosta vastaava johtaja Tuomas Candelin-Palmqvist toteaa puolestaan, että Vattenfall tarjoaa yhtiölle kustannustehokkaimman ratkaisun hoitaa tuulivoimatuotantoon liittyvät epätasapainoriskit. Candelin-Palmqvistin mukaan sopimukseen sisältyy myös viime vuoden syksyllä valmistunut Ii Viinamäen tuulipuisto, joka on Suomen ensimmäinen ilman julkista tukea pystytetty tuulipuisto.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Nina Susi

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit