03.05.2016, kello 13.59

Sähköinen joukkoliikenne laajenee

Uudet metrojunat saapuivat

Pääkaupunkiseudun sähköinen joukkoliikenne laajenee, kun uusi Länsimetro avautuu. Valtaosa uusista Espanjassa valmistetuista metrojunista on nyt saapunut Helsinkiin.

Uudet M300-sarjan metrojunat on valmistettu Espanjassa.

Metrojunaliikenteestä vastaava Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) on saanut suurimman osan uusista M300-sarjan metrojunista koekäyttöön. Hankituista 20 junarungosta 13 on saapunut Suomeen. Viimeiset rungot toimitetaan kevään ja kesän aikana.

Espanjan Zaragozassa valmistetut metrojunat ovat nelivaunuisia ja 90 metrin mittaisia. Tilaa yhdessä junassa on 576 matkustajalle. Junat ovat kokonaan läpikäveltäviä — vaunusta toiseen vaihtaminen matkan aikana on helppoa. Junissa on myös ilmastointi. Metrojunat on valmistanut Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A. eli CAF.

— Uusien metrojunien valmistelu aloitettiin 9 vuotta sitten. Uusien junien odotetaan palvelevan matkustajaliikenteessä seuraavat 40 vuotta, toteaa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

M300-sarjan metrojunia ei vielä ole matkustajaliikenteessä, mutta niillä tehdään koeajoja metron vuoroliikenteen välissä. Varsinaiseen matkustajaliikenteeseen ensimmäinen uusi juna otetaan mahdollisesti loppukeväällä. Matkustajat pääsevät kuitenkin kokeilemaan uudella junalla matkustamista sunnuntaina 8. toukokuuta.

Uuden Länsimetron liikennöinti Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään käynnistyy 15.8.2016. Uutta raideosuutta liikennöidään kahdella linjalla: Matinkylä–Vuosaari ja Tapiola–Mellunmäki.

Kuvat: HKL/Markku Laaksonen

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit