25.11.2015, kello 15.38

Myös kilpailuttamista arvioidaan

Uusiutuvan energian tuet selvittelyyn

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut työryhmän tekemään ehdotus uusiutuvan energian tukijärjestelmäksi. Työryhmän tehtävänä on muun muassa harkita, millainen malli täyttää parhaiten uudelle tukijärjestelmälle asetetut tavoitteet.

Harkintaan tulevat investointitukeen, tuotantotukeen vai vihreisiin sertifikaatteihin perustuvat mallit. Lisäksi työryhmä arvioi kilpailuttamista osana uutta tukijärjestelmää.

Uuden tukijärjestelmän tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian osuutta sähkön ja lämmön yhteistuotannossa sekä sähkön erillistuotannossa kestävästi, teknologianeutraalisti ja kustannustehokkaasti. Myös omavaraisuuden kasvattaminen liittyy tavoitteeseen.

Energiateollisuuden edustajana Pia Oesch

Työryhmän puheenjohtajana toimii hallitusneuvos Anja Liukko ja varapuheenjohtajana ylitarkastaja Bettina Lemström TEM:stä. Sen jäseninä toimivat maa- ja metsätalousministeriön, valtiovarainministeriön, ympäristöministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön ja Energiaviraston edustajat.

Työryhmän pysyvät asiantuntijat tulevat Kilpailu- ja kuluttajavirastosta, Elinkeinoelämän keskusliitosta, Aurinkoteknillinen Yhdistys ry:stä, Bioenergia ry:stä, Energiateollisuus ry:stä, Metsäteollisuus ry:stä, Pienvesivoimayhdistys ry:stä, Teknologiateollisuus ry:stä ja Suomen Tuulivoimayhdistys ry:stä.

Energiateollisuus ry:n edustajana työryhmässä toimii asiantuntija Pia Oesch. Ryhmän toimikausi on viisi kuukautta alkaen kuluvan vuoden joulukuun alusta ja päättyen ensi vuoden huhtikuun loppuun.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Biokaasu

Ja jälleen biokaasua ei huomioida. Biokaasu yhdistettynä ravinteiden kierrätykseen kaikista edullisin ja nopein tapa lisätä omavaraisuutta energian tuotannossa ja sekös teitä pelottaa. Olette säälittävää porukkaa!

- pe marrask. 27 17:30:29 2015