08.06.2020, kello 10.13

Kuin dominoefekti

Uusiutuvan ennätyksiä Euroopassa

Euroopassa on rikottu uusiutuvan energian ennätyksiä toukokuussa. Sunnuntaina 24. toukokuuta 55 prosenttia maanosan sähkön kysynnästä katettiin tuulella, auringolla ja vesivoimalla.

Ennätysluvut on saatu Wärtsilän energiamuutoslaboratoriosta (Wärtsilä Energy Transition Lab), jonka mukaan Saksan uusiutuvan energian tuotanto ylsi 58 prosenttiin koko toukokuun ajan, kun taas Britanniassa vastaava lukema oli keskimäärin 48 prosenttia. Ranskassa yllettiin 31 prosenttiin, mikä on lähes 10 prosenttia korkeampi lukema kuin vuoden 2019 toukokuussa.

Uusiutuvan tuotannon nousun vanavedessä Euroopan sähköntuotannon hiili-intensiteetti laski yli 20 prosenttia verrattuna viime vuoden toukokuuhun. Hiilisähköä tuotettiin kolmanneksen vähemmän kuin toukokuussa 2019.

Wärtsilän Energy Groupin strategia- ja liiketoimintajohtaja Matti Rautkivi sanoo, että ennätykset kaatuvat kuin dominot. Rautkiven mukaan tämän myötä vaikutukset kansallisiin energiajärjestelmiin osoittavat, että nyt on integroitava pitkällä tähtäimellä erittäin suuria määriä tuuli- ja aurinkosähköä

- Koronaviruksen aiheuttamien isojen ongelmien keskellä olemme saaneet nähtäväksemme ainutlaatuisen tilaisuuden, kuinka torjua seuraava iso haaste – ilmastonmuutos, Rautkivi lisää.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit