08.11.2017, kello 16.48

Tavoitteena pitkät sopimukset

Uusiutuville markkinapaikka Eurooppaan

Uusiutuvalle energialle on avattu Eurooppaan uusi markkinapaikka, jossa kohtaavat uusiutuvan energian tarjonta ja kysyntä.

Markkinapaikka ”RE-Source Platform” on suunniteltu ensimmäiseksi sidosryhmäläisten keskukseksi, jossa voi hankkia uusiutuvan energiaa ja myydä sitä. Se kokoaa resursseja ja harmonisoi toimintoja. Tavoitteena on saada nykyistä parempi poliittinen viitekehys uusiutuvan energian hankintaan niin EU:n kuin kansallisella tasolla.

Hankkeen takana ovat aurinko- ja tuulienergiayhdistykset SolarPower Europe ja WindEurope sekä kestävään kehitykseen sitoutuneet yritysten yhteistyöliittymät RE100 ja World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

Tarkoituksena on tehdä pitkäaikaisia sopimuksia uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön hankkimiseksi niin, että välistä jäävät pois sähkömarkkinat ja -pörssit. Tämän uskotaan takaavan sen, että tilaaja tietää saavansa jatkuvasti uusiutuvilla tuotettua sähköä.

Euroopan tuuliyhdistyksen toimitusjohtaja Giles Dickson sanoo, että hankittava sähkö on aina puhdasta ja sen hinta on vakaa, kun tehdään jopa 15 vuoden mittaisia sopimuksia. Normaalisti sähkömarkkinoilta hankittavan sähkön hinta heilahtelee sen mukaisesti, mitä tapahtuu öljyn, kaasun ja hiilen maailmanmarkkinahinnoille.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit