27.11.2019, kello 10.18

Ratkaisu tehostaa sähkönhankintaa

Valmetilta energiansäästöä Kemiralle

Monitoimiyhtiö Valmet toimittaa Kemira Chemicals Oy:lle energianhallintaratkaisun, jolla optimoidaan valkaisukemikaalien tuotantoa ja energiankulutusta.


Kemiran Joutsenon uusi N3-kloraattitehdas.

Uusi energiaa säästävä menetelmä toimitetaan Kemiran Äetsän ja Joutsenon tehtaille vielä kuluvan vuoden aikana ja se on tarkoitus käynnistää toukokuussa 2020.

- Uudella menetelmällä yhdistämme sähkönhankinnan ja tuotannonsuunnittelun Äetsässä ja Joutsenossa. Järjestelmän laskentamallin avulla tehtaamme pystyvät optimoimaan tuotannon oikea-aikaisesti sähkön hinnan vaihteluiden mukaan. Vuositasolla säästämme energiakustannuksissa merkittävästi, Kemira Chemicalsin projektipäällikkö Ilkka Palsola sanoo.

Ratkaisu perustuu Valmetin energiantuotantolaitoksille kehittämään tuotannonoptimointijärjestelmään. Se muun muassa tehostaa sähkönhankintaa ja mahdollistaa tehtaiden aktiivisemman roolin sähkömarkkinoilla.

- Nyt sovellamme menetelmää ensimmäisen kerran energiaintensiiviseen teollisuuteen. Tämä on tärkeä avaus Valmetille älykkäiden energiaratkaisujen toimittajana, Valmetin suorituskykyratkaisuista vastaava johtaja Tiina Stenvik toteaa.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Kemira

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit