05.03.2018, kello 09.52

100 miljoonan euron panostus

Vattenfall satsaa aurinkoenergiaan

Ruotsin valtion energiayhtiö Vattenfall aikoo investoida noin miljardi kruunua eli 100 miljoonaa euroa laajamittaiseen aurinkoenergian tuotantoon kahden seuraavan vuoden aikana.

Vattenfallista ilmoitetaan, että investointi auttaa yhtiötä saavuttamaan tavoitteensa muuttua fossiilittomaksi energiayritykseksi yhden sukupolven aikana. Yhtiön toimitusjohtajan Magnus Hallin mukaan aurinkosähkö on uusiutuvana energialähteenä merkittävä lisä tuulisähkölle.

- Kasvatamme nyt investointejamme aurinkoenergiaan, jotta voimme tyydyttää asiakkaidemme lisääntyneen kiinnostuksen ja kysynnän. On asiakkaita, jotka haluavat saada sähkönsä tulevilta aurinkoenergiafarmeiltamme, mutta myös sellaisia asiakkaita, jotka haluavat itse tuottaa ja kuluttaa aurinkosähköä, Hall toteaa.

Vattenfall aikoo keskittyä kahteen osa-alueeseen aurinkosähköliiketoiminnassaan. Yksi on kehittää laajamittaisia aurinkoenergiapuistoja, joissa voidaan hyödyntää paikallista infrastruktuuria, ja toinen on tarjota yksittäisille kotitalouksille aurinkopaneeleista omaehtoiseen sähkön tuotantoon ja kulutukseen.

Kuva: iStock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit