12.09.2018, kello 15.04

Tuomo Hatakka puuhamiehenä

Vattenfall tähyää Saksan sähköautosektorille

Ruotsin valtiollinen energiayhtiö Vattenfall suunnittelee palveluntarjontansa laajentamista Saksan sähköautomarkkinoilla. Yhtiö aikoo pohjustaa hankettaan aloittamalla keskustelut ensimmäiseksi autonvalmistajien kanssa.

Täyssähköistä BMW i3 BMW:tä ajava Vattenfallin johtaja Tuomo Hatakka sanoo, että yhtiön tavoitteena on toimittaa lataussovelluksia yksityisasiakkaille ja yrityksille, mutta että julkinen infrastruktuuri on myös mahdollinen tulonlähde. Saksa on Hatakalle tuttu toimintaympäristö, sillä hän työskenteli siellä aiemmin Vattenfallin maajohtajana.

Vattenfall on tähän mennessä asentanut 9 000 – 10 000 latauspistettä Ruotsiin, Hollantiin ja Saksaan. Nyt yhtiö on suunnitellut käyttävänsä runsaat 290 miljoonaa euroa sähköisen liikennesektorin uusiin teknologioihin.

- Yritämme ymmärtää markkinaa ja haluamme siksi keskustella kaikkien olennaisten osapuolten kanssa. Jos siihen eivät kuuluisi autonvalmistajat, hankkeemme ei olisi vakavasti otettava, Hatakka kertoi Reutersille.

Saksan kilpailevat energiayhtiöt, Innogy, E.ON ja EnBW ovat kaikki luonnollisesti myös innokkaita tekemään tulosta odotettavissa olevasta latausasemien tulvasta ja siitä sähköntarpeen lisäyksestä, jonka sähköautot väistämättä piakkoin aiheuttavat.

Vattenfall on jo tänä vuonna tehnyt sopimuksen Geely-omisteisen Volvon kanssa aiempaa helpommasta kotilatauksesta. Tällaisesta yhteistyöstä on Hatakan mukaan tarkoitus keskustella saksalaistenkin autonvalmistajien kanssa.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: iStock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit