26.02.2018, kello 15.24

Jopa 140 miljardin euron vuotuiset säästöt

Vihreää kaasua ilmastotalkoisiin

Saavuttaakseen ilmastotavoitteensa Euroopan on käytettävä myös uusiutuvaa kaasua, toteaa alan yhteenliittymä Oil and Gas Climate Initiative (OGC). Samalla tulee 140 miljardin euron vuosittainen säästö.

Yhteenliittymään kuuluu seitsemän kaasunkuljetusyhtiötä, muun muassa Enagás, Fluxys ja Gasunie, sekä kaksi uusiutuvan kaasun järjestöä, European Biogas Association ja Consorzio Italiano Biogas.

Ryhmän mukaan uusiutuvan kaasun tuotanto voidaan nostaa 120 miljardiin kuutiometriin vuoteen 2050 mennessä. Tähän määrään sisältyvät sekä vety että biometaani.

Näitä kaasuja voidaan hyödyntää nykyisessä kaasuinfrassa rakennusten lämmittämiseen, tuottamaan tarvittaessa perusvoimaa tuuli- ja aurinkosähkön oheen sekä toimimaan polttoaineina raskaassa liikenteessä.

Ryhmän jäsenten toimitusjohtajat haluavatkin kiirehtiä muutosta, joka tarvitaan vedyn ja biometaanin käytön mahdollistamiseksi kaikissa nykyisissä kaasujärjestelmissä yhdistettynä tuulivoiman ja aurinkoenergian maksimaaliseen hyödyntämiseen. Se helpottaa paitsi Pariisin sopimuksen täytäntöönpanoa myös lisää Euroopan energiaturvallisuutta.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit