24.08.2020, kello 10.50

E.ON viimeisin liittyjä

Vihreän vedyn järjestö laajenee

EU:n esitettyä alkukesästä vetystrategiansa alalla toimivat yritykset perustivat nopeasti, jo heinäkuun alussa vihreän vedyn tuotannon ja sen käytön edistämistä ajavan järjestön Hydrogen Europen.

Hydrogen Europe -järjestöön kuuluu tällä hetkellä yli 200 jäsentä, jotka ovat sitoutuneet laajentamaan ja ottamaan käyttöön erilaisia vetyteknologioita vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi tavoitteena on lisätä vähähiilisen vedyn kysyntää teollisuudessa ja liikenteessä sekä tuoda yhteen vedyn siirtäminen ja jakelu.

Suomesta järjestön jäseniksi ovat liittyneet Fortum, Neste ja Woikoski. Viimeisimpiä liittyjiä on saksalainen energiajätti E.ON, jolla on lukuisia vetyhankkeita kuten “Vihreää vetyä vihreällä sähköllä”, jonka yhtiö lanseerasi jo viime vuonna.

Lisäksi E.ON:lla on “Älykäs vartti” -projekti, jossa yhtiö rakentaa vetyverkostoa sähköbusseille ja toimittaa lämpöä Rheinland-Pfalzissa sijaitseville asuintaloille. Meneillään on myös laaja kaasun jakeluverkon rakentaminen, minkä on tarkoitus valmistua vuoteen 2030 mennessä.

E.ON:in toimitusjohtaja Johannes Teyssen toteaa, että vedyn laajentuva käyttö energian siirtäjänä on oiva mahdollisuus, joka voi osoittautua ratkaisevaksi tekijäksi teollisuuden, liikenteen ja asumisen saattamisessa vähähiilisiksi. Lisäksi Teyssen sanoo olevansa mielissään, kun E.ON voi tarjota vetyosaamistaan ei vain Saksan vaan koko Euroopan tasolla.

Lähde: PEI

Teksti. Jukka Kortelainen/ Kuva: FuelCellsWorks

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit