10.09.2015, kello 10.17

Pikalatauspiste Iin Nelosparkkiin

Virtapiste-latausverkosto laajenee

Sähköautojen lataamiseen tarkoitettu Virtapiste-latausasemaverkosto laajenee. Oulun Energian rakentama tuore latauspiste on Iin Nelosparkissa.

Iin Nelosparkin latauspisteestä sähköauton voi ladata alkuvaiheessa ilmaiseksi. Sen käyttö edellyttää kuitenkin rekisteröitymistä Liikennevirran asiakkaaksi. Rekisteröitymisen jälkeen latauspisteelle voi tunnistautua Virtapiste-mobiisovelluksen, tekstiviestin, RFID-tunnisteella varustetun avaimenperän tai latauskortin avulla. Liikennevirran asiakkaaksi voi rekisteröityä osoitteessa www.virta.fi.

Uuden latauspisteen omistaa Oulun Energia. Yhtiö on rakentanut sen yhdessä Iin kunnan ja Nelosparkki Oy:n kanssa. Valtakunnallisessa Virtapiste-latausverkostossa on tällä hetkellä yli 80 sähköajoneuvojen latauspistettä 16 eri paikkakunnalla. Oulun Energia omistaa kaksi Virtapiste-latauspistettä — yksi sijaitsee Oulun Energian pääkonttorin pihalla Kasarmintiellä ja toinen on Iin Nelosparkissa.

Virtapiste-latausverkoston käytännön toiminnasta vastaa Liikennevirta Oy. Yhtiö on perustettu vuonna 2013. Sen omistajia ovat 18 energiayhtiötä, joita yksi on Oulun Energia. Liikennevirta Oy:n tavoitteena on luoda valtakunnallinen ja kattava sähköautojen latausverkosto. 

Kuva: Oulun Energia

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit