25.01.2017, kello 14.10

Uusi menetelmä nopeuttaa vikojen paikallistamista

Vuoden Verkostoteko -tunnustus ABB:lle

Sähkön siirtoverkkoteknologiaa valmistava ABB sai historian ensimmäisen Vuoden Verkostoteko -palkinnon. Yhtiö palkittiin monitaajuusadmittanssimittaukseen perustuvasta maasulun suojaus- ja indikointimenetelmän kehittämisestä.

ABB:n kehittämä maasulun suojaus- ja indikointimenetelmä mahdollistaa häiriöiden ja keskeytysten syiden aikaisempaa nopeamman selvityksen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sähköverkkoon ilmaantunut vikapaikka on helppo paikallistaa. Tällä tavalla sähkökatkoksen laajuus voidaan rajata mahdollisimman pieneksi. Samalla sähköt voidaan palauttaa asiakkaille nopeasti.

— Ratkaisulla on laaja-alainen vaikutus kaikille sähkönkäyttäjille. Se nopeuttaa selvästi kaapelivian paikantamista ja lyhentää keskeytysaikaa. Uudella ratkaisulla on myös merkittävä taloudellinen vaikutus sähköverkkoyhtiöille, koska se pienentää keskeytyksestä aiheutuvia kustannuksia, toteaa palkintoraadissa työskennellyt Energiateollisuus ry:n verkkojohtaja Kenneth Hänninen.

Vuoden Verkostoteko -tunnustuksella halutaan nostaa esimerkillisiä toimijoita, jotka ovat kehittäneet suomalaisten sähkönjakelutekniikkaa.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit