15.05.2017, kello 14.45

Yritysosto Yhdysvalloista

Wärtsilä energian varastointibisnekseen

Wärtsilä aikoo hankkia energian varastointiteknologiaan keskittyneen Greensmith-yrityksen Yhdysvalloista. Kauppa, jonka hintaa Wärtsilä ei julkista, on tarkoitus saada päätökseen heinäkuussa. Kaupan loppuunsaattaminen vaatii Yhdysvaltojen viranomaisten hyväksynnän.

Greensmith Energy Management Systems Inc. on edelläkävijä älykkäiden energian varastointiteknologioiden ja -ratkaisujen kehittämisessä. Greensmithin hankinnalla Wärtsilä haluaa laajentaa toimintaansa energian varastointimarkkinoilla ja nousta maailman johtavien energiajärjestelmien integroijien joukkoon.

Vuonna 2008 perustettu Greensmith on rakentanut noin kolmanneksen Yhdysvaltojen energiavarastointikapasiteetista vuonna 2016. Yhtiö työllistää reilut 40 ihmistä, ja se on toimittanut yli 180 megawattia suurille energiayhtiöille eri puolilla maailmaa.

Greensmith on kehittänyt energianhallintaohjelmiston, GEMSin, josta on tällä hetkellä saatavilla viidennen sukupolven versio. Ohjelmiston avulla sähköyhtiöt, EPC-toimittajat ja yksityiset energiantuottajat voivat hallita ja seurata yksittäisiä järjestelmiä tai järjestelmäkokonaisuuksia.

Se myös tunnistaa ja diagnosoi laitteistojen virhetilanteita reaaliaikaisesti ja pidentää järjestelmien tehokasta käyttöikää. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu lisäksi kaupalliseen ja teolliseen käyttöön tarkoitettu mikroverkkoratkaisu OMNI4.

Wärtsilän halu lähteä energian varastointibisnekseen mukaan kumpuaa siitä, että alan odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti, kun varastoinnista on tulossa keskeinen osa kaikkia energiajärjestelmiä. Wärtsilä pyrkii järjestelmäintegroijaksii, joka pystyy täysin itsenäisesti tarjoamaan erikoisratkaisuja energiantuotannon, energian varastoinnin ja kysyntäpuolen hallinnan eri muotojen yhdistämiseen ja optimointiin.

- Oma integraatio-ohjelmistoalusta on välttämättömyys ja Greensmithin hankinta antaa Wärtsilälle alan johtavan alustan, jota voi tarjota yli 63 gigawatin energiantuotannon asennuskannalle eri puolilla maailmaa,  Wärtsilän Energy Solutions -liiketoiminnon johtaja Javier Cavada toteaa.

Kuva: Greensmith

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit