21.09.2016, kello 14.49

Tilauksen arvo noin 100 miljoonaa euroa

Wärtsilältä 225 MW:n voimalaitos Teksasiin

Wärtsilä on saanut merkittävän tilauksen Yhdysvalloista. Yhtiö toimittaa 225 MW:n Smart Power Generation -voimalaitoksen Teksasiin Dentonin kaupungin omistamalle sähköyhtiölle.


Havainnekuva tulevasta Dentonin voimalaitoksesta

Arvoltaan noin 100 miljoonan euron tilaukseen sisältyvät suunnittelu ja laitteet. Voimalassa on kaksitoista 18-sylinteristä Wärtsilä 50SG -moottoria, jotka käyttävät polttoaineenaan maakaasua. Laitteisto toimitetaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla, ja suunnitelmien mukaan laitos otetaan käyttöön heinäkuussa 2018.

Voimalaitos tuottaa säätövoimaa kaupungille, joka on siirtymässä vihreään, vähäpäästöiseen voimantuotantojärjestelmään. Sen tavoitteena on toteuttaa 70 prosenttia energiantuotannosta uusiutuvien energialähteiden avulla vuoden 2019 alkuun mennessä.

Uusiutuvan voimantuotannon vaihtelun vuoksi se käyttää Wärtsilän polttomoottoriteknologiaa tuotannon tasapainottamiseen. Wärtsilän ratkaisu vähentää päästöjä kaupungissa 78 prosenttia ja säästää satoja miljoonia dollareita sähkön tuotantokustannuksissa.

Denton Energy Center – voimala sijoitetaan teollisuusalueelle Dentoniin. Se tuottaa sähköä kaupungin teollisuuden, kotitalouksien ja liikeyritysten tarpeisiin. Valmistuessaan se on yksi Pohjois-Amerikan suurimmista Wärtsilän polttomoottoreita käyttävistä voimaloista.

Kuva: Wärtsilä

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit