18.05.2020, kello 09.27

Yhteistyössä Uniperin kanssa

Wärtsilältä CHP-laitos Saksaan

Wärtsilä on lyönyt hynttyyt yhteen Uniperin kanssa tavoitteena toimittaa 105 MW tehoinen lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitos (CHP) Saksan Bremeniin.

Laitosta alkaa operoida Bremenin paikallinen energiayhtiö swb Erzeugung GmbH und Co. KG. Uusi yhteistuotantolaitos, jonka voimanlähteenä on yhdeksän Wärtsilän 31SG -kaasuturbiinia, korvaa vanhan hiilikäyttöisen voimalaitoksen.

Uusi voimalaitos tuottaa lämpöä Bremenin kaukolämpöverkkoon ja sähköä paikalliseen kantaverkkoon. Laitoksen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2022 puolivälin tienoilla.

Toimitusjohtaja Jens-Uwe Freitag swb Erzeugung GmbH & Co. KG:sta sanoo, että tehokas ja kestävä sähkön ja lämmön tuottaminen on äärimmäisen tärkeää sekä yhtiölle että Saksan koko energiateollisuudelle.

- Korvaamme vanhentuneen hiilivoimalaitoksen nykyaikaisella, puhtaalla, luotettavalla ja tosi tehokkaalla ratkaisulla, jossa on lisäksi nykypäivänä tarvittavaa joustavuutta, Freitag lisää.

Wärtsilän Euroopan energialiiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Tolonen sanoo olevansa tyytyväinen, että Wärtsilä on päässyt Uniperin kanssa tämänkaltaiseen yhteistyöhön ja että myös asiakas on osoittanut luottamuksensa yhteistarjoukseen. Hanke on Tolosen mukaan alkumerkki yhteisponnistukselle, jolla toimitetaan korkealuokkaisia ratkaisuja Saksan CHP-markkinalle.

Lähde: PEi/ EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Wärtsilä

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit