06.01.2021, kello 09.43

Tuotantoon vuonna 2022

Wärtsilältä kaksi biokaasulaitosta Tanskaan

Tanskalainen biometaaniyhtiö Nature Energy on tilannut Wärtsilältä kaksi isoa biokaasulaitosta, jotka nousevat Kvaersin ja Kongin kaupunkeihin.

Kummankin laitoksen vuosituotanto kohoaa yli 40 miljoonaan kuutiometriin. Se vastaa noin 470 GWh vihreää kaasuenergiaa, eli polttoainemäärää, joka riittää noin 45 000 auton vuositarpeisiin. Laitosten tuotannon arvioidaan käynnistyvän vuonna 2022.

Biokaasu tuotetaan pääasiassa lannasta ja elintarvikejätteistä. Biometaania voidaan hyödyntää samalla tavalla kuin maakaasua lämmityksessä, teollisuusprosesseissa ja liikenteessä. Se luokitellaan uusiutuvan energian ratkaisuksi, koska jäljelle jäävä aines voidaan myydä biolannoitteena.

Tätä nykyä biometaani kattaa noin 20 prosenttia Tanskan kaasun kulutuksesta. Maan kaasuverkostosta on tarkoitus tehdä täysin vihreä vuoteen 2035 mennessä. Biometaanin liittämisellä kaasuverkostoon Tanska ottaa merkittävän askeleen kohti tavoitetta tulla ilmastoneutraaliksi ja fossiilivapaaksi kansakunnaksi.

- Biokaasun jalostuslaitoksemme perustuvat Wärtsilän Puregas CA -teknologiaan, amiinipesuprosessiin, jolla on alhaiset käyttökustannukset. Meillä on ollut pitkä ja rakentava suhde Nature Energyen, ja olemme tyytyväisiä, että meidät valittiin jälleen uusimpiin projekteihin, Wärtsilä Gas Solutionsin biokaasuratkaisujen toimitusjohtaja Arne Jakobsen sanoo.

Nature Energyn johtaja Jesper Bundgaard toteaa puolestaan, että yhtiö on työskennellyt usein Wärtsilän kanssa ja voi siksi olla varma, että laitokset valmistuvat ajoissa ja toimivat tavanomaisella tehokkuudella.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Wärtsilä

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit