02.09.2016, kello 09.24

Nesteytetyn maakaasun jakelu laajenee

Wärtsilältä LNG-satelliittiterminaali Raaheen

Wärtsilä toimittaa nesteytettyä maakaasua (LNG) vastaanottavan terminaalin Raaheen. Raahen Voiman kanssa allekirjoitetun sopimuksen mukaan LNG-terminaali aloittaa toimintansa huhtikuussa 2018.


Havainnekuva : Raahen LNG-terminaalista


Toimituksen sisältyy kaksi tyhjiöeristettyä LNG-varastosäiliötä, joiden kokonaisnettotilavuus on 1 400 m3, LNG:n uudelleenkaasutuslaitteisto, kuorma-autojen lastauksen ja purun tekniikka sekä tarvittava rakennustekniikka. Nesteytetty maakaasu on tarkoitus viedä Raaheen kuorma-autoilla niin ikään Wärtsilän toimittamasta LNG-terminaalista, Tornion Mangasta.

Terminaalin maakaasua käyttävät pääasiassa SSAB:n Raahen terästehdas ja tukipolttoaineena Raahen Voima Oy:n voimalaitos. Nesteytetyn maakaasun käytön myötä terästehtaan energiantuotanto puhdistuu, kun CO2-, NOx- ja SOx-päästöt pienenevät.

– Halusimme Raaheen luotettavan ja nykyaikaista tekniikkaa hyödyntävän LNG-terminaalin. Wärtsilän tekniikka sopii tarkoitukseemme ja heillä on kokemusta kokonaistoimittajana, Raahen Voima Oy:n toimitusjohtaja Pekka Inkala toteaa sopimuksesta.

Kuva: Wärtsilä

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit