29.03.2017, kello 16.28

Etelä-Savossa panostetaan sähköautojen latauspisteisiin

Yhdeksän uutta latausasemaa

Suur-Savon Sähkön alueella avataan yhdeksän uutta sähköautojen latauspistettä kesään mennessä. Yhtiö hyödyntää latauspisteiden rakentamisessa valtion myöntämiä investointitukia.

Savonlinnan kaupungin alueella rakennetaan kolmesta neljään uutta sähköautojen latauspistettä. Latauspisteet avataan kesään mennessä myös Puumalaan, Juvalle, Rantasalmeen, Kangasniemelle ja Mäntyharjuun. Aikaisemmin talvella latauspisteitä rakennettiin Pertunmaan Kuortiin, Mikkelin Pitkäjärjelle ja Juvalle. Valtion myöntää rakentamista varten 30 prosentin investointituen.

Suur-Savon Sähkön tavoitteena on rakentaa yhtiön toimialueen kattava sähköautojen latausverkosto. Vilkkaimpien pääväylien varressa laitteet ovat pikalatauspisteitä, joissa täyssähköauton voi ladata puolessa tunnissa — tulevaisuudessa tätäkin nopeammin, kun lataustehot kasvavat. Taajamakeskustojen pisteet ovat alkuvaiheessa ns. puolinopeita latauspisteitä. Niiden lataustehoa voidaan kuitenkin kasvattaa tulevaisuudessa. Tämä lyhentää sähköauton latausaikaa.

— Haluamme olla mukana kehittämässä alueen elinvoimaisuutta ja menestystä. Sähköinen liikenne kehittyy nyt hurjaa vauhtia ja tämä tulee olemaan erityisesti vapaa-ajan maakuntana tunnetulle Etelä-Savolle vahva positiivinen vetovoimatekijä, kertoo Suur-Savon Sähkön energiakaupan liiketoimintajohtaja Mika Ahola.

— Kun sähköautolla pääsee 300–500 kilometriä yhdellä latauksella ja kun käytössä on maan kattava latauspisteverkosto, lataukseen menee aikaa vain kahvipaussin verran. Jos sähköautosta saadaan bensiiniauton hintainen, yleistyvät sähköautot nopeasti.

Aholan mielestä sähköautojen hankintaan kohdistuva hankintatuki vauhdittaisi muutosta huomattavasti.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit