07.03.2018, kello 13.14

Määrä yli tuplaantunut vuodesta 2015

Yli 100 kaupunkia uusiutuvassa sähkössä

Vähintään 70 prosenttia sähköstään uusiutuvalla energialla saavia isoja kaupunkeja on maailmassa jo yli sata. Lukumäärä on enemmän kuin kaksinkertaistunut vuodesta 2015, kertoo Guardian-lehti.


Nesjavellirin geoterminen voimalaitos Islannissa. Reykjavik saa sähkönsä 100-prosenttisesti uusiutuvista lähteistä.

Tiedot julkisti tiistaina 6.3. yleishyödyllinen ympäristövaikutusten tutkimuslaitos CDP. Tulosten mukaan 101 kaupunkia 570 tutkitusta sai vuonna 2017 hankkimastaan sähköstä vähintään 70 prosenttia uusiutuvilla tuotettua sähköä. Kaksi vuotta aiemmin, vuonna 2015 vastaava lukumäärä oli 42.

CDP:n ilmastonmuutosjohtaja Nicolette Bartlett sanoi tällaisten kaupunkien lukumäärän kasvun olevan verrattavissa siihen, kuinka globaali muutos kohti uusiutuvaa energia etenee. Kerätyt tiedot ovat kokonaiskuva siitä, mitä kaupungit tekevät suhteessa uusiutuvaan energiaan, hän lisäsi.

- Muun muassa sellaiset toisistaan eroavat urbaanit keskukset kuten Auckland, Nairobi, Oslo ja Brasília ovat onnistuneesti irtautuneet fossiilisista polttoaineista. Tätä jos mitä voi pitää muutosvirran todisteena, toteaa CDP:n kaupunkien johtaja Kyra Appleby.

Hänen mukaansa CDP:n data osoittaa kaupungeilta kosolti sitoutumista ja kunnianhimoa. Kaupungit eivät ainoastaan halua vaihtaa uusiutuvaan energiaan – ne myös pystyvät tekemään sen.

Kuva: Alamy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit