17.08.2020, kello 10.34

Vuoden toisella neljänneksellä

Yli 2,5 GW uutta tuulivoimaa USA:han

Yhdysvaltoihin nousi kuluvan vuoden toisella neljänneksellä yli 2 500 MW uutta tuulivoimakapasiteettia, kertoo maan tuulivoimajärjestö American Wind Energy Association (AWEA).

Yhdysvaltain tuulivoiman kokonaiskapasiteetti on nyt 110 GW. AWEA:n neljännesvuosiraportin mukaan useat tuulivoimaurakoitsijat onnistuivat saattamaan hankkeensa päätökseen, vaikka koronaviruspandemia aiheutti huomattavia haasteita.

Neljätoista uutta (yht. 2 546 MW) tuulivoimahanketta yhdeksässä osavaltiossa saatiin kuluvan vuoden toisella neljänneksellä päätökseen. Kyseessä on neljännesvuosiennätys, jolla sähköistetään noin 860 000 amerikkalaiskotia.

Teksas oli asennusten kärjessä 810 MW:lla, seuraavina tulivat Kansas, Colorado, Missouri, ja Nebraska. Missouri ylitti kokonaiskapasiteetissa 1 GW:n rajan neljänneksen aika, jolloin siitä tuli 20. rajan ylittänyt osavaltio.

AWEA:n mukaan tuulivoiman kehitys- ja rakennustyöt ovat koronapandemiasta huolimatta pysyneet aktiivisina, mistä on osittain kiittäminen Yhdysvaltain valtiovarainministeriön ja maan sisäisen verotuksen joustavuutta verohyvitysten myöntämisessä.

AWEA:n toimitusjohtaja Tom Kiernan sanoo amerikkalaisen tuulivoima-alan tuntevan ylpeyttä 120 000 työntekijästään, jotka ovat ponnistelleet tuottaakseen puhdasta ja luotettavaa energiaa Yhdysvaltain kansalaisille globaalista koronapandemiasta huolimatta. Kiernanin mukaan näinä haasteellisina aikoina tämä työ on ollut tärkeämpää kuin koskaan ennen.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: AWEA

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit