17.07.2014, kello 14.48

Climate Leadership Councilin hallituksen johtoon Pertti Korhonen

Yritysjohtajien ilmastotiimi organisoitui

Hesarin ja Kauppalehden vieraskynäpalstoilla vahvasti kantaa ilmastonmuutoksen hillinnän puolesta ottaneet seitsemän yritysjohtajaa ovat organisoituneet perustamalla yritystensä nimiin Climate Leadership Council –yhdistyksen.

 Pertti Korhonen

Juhannusviikolla pidetyssä perustamiskokouksessa yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen. Muut hallituksen jäsenet ovat Sitran yliasiamies Mikko Kosonen (vpj.), Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin, Fortumin toimitusjohtaja Tapio Kuula, Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievonen, ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen ja Caverionin hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth.

Yhdistyksen toiminnanjohtajaksi on nimitetty Fortum-säätiön asiamies Jouni Keronen, joka aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2014.

Climate Leadership Council -yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistyksen perusajatus on, että kannattava ja kestävä liiketoiminta on tehokkain keino vastata globaaleihin ympäristöhaasteisiin.

”Yhdistyksen toiminnan käynnistäminen kertoo perustajayritysten halusta toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Omien päästövähennystoimiemme ja laajan yhteistyön avulla haluamme kannustaa muitakin mukaan talkoisiin.”, hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen sanoo.                                                            

Jouni Keronen

Keskeisiä hankkeita ovat muun muassa pääkaupunkiseudun kehittäminen kansainvälisen luokan cleantech-referenssialueeksi sekä teollisuuden vähähiilisten tiekarttojen laatiminen ja toteutus. Yhdistys aikoo verkottua myös kansainvälisesti.

Yhdistys tiedottaa  toiminnastaan tarkemmin syksyllä, kun hankesuunnitelmat ovat täsmentyneet. Climate Leadership Counciliin otetaan jäseniksi yrityksiä, tutkimuslaitoksia, yksityishenkilöitä ja organisaatioita, jotka toteuttavat omassa toiminnassaan yhdistyksen tavoitteita.


Kuvat: Outotec ja Sitra

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit